CATALÀ | CASTELLANO
NOTICIAS
30 de junio 2022

WEBINAR CONDUCTAS ADICTIVAS DEL CONSUMO DE DROGAS Y ALCOHOL

Ahir, dimecres 15 de juny del 2022 a les 17h es va dur a terme un webinar sobre les Conductes addictives del consum de drogues i alcohol impartit per la psicòloga i directora del Centre Som, Berta Conill.

Durant la conferència Berta, va exposar de manera molt clara i concreta les diferències entre les obsessions i les addiccions. Quan les obsessions afecten físicament o emocionalment l'individu es transformen en addiccions, ja que es tornen incontrolables i poden afectar els cicles del son, les relacions familiars i socials, l'àmbit laboral, etc. I que hi ha factors emocionals o conductuals en el “consum” o el desenvolupament de les nostres addicions.

El primer pas per arribar a superar una addicció o per reconduir la situació addictiva és ser conscient de l'addicció i saber per què s'està duent a terme aquesta addició, ja que si no és totalment impossible poder ajudar la persona addicta.

Les addicions es classifiquen entre substàncies químiques (alcohol, pastilles, tabac, cànnabis, etc.) i addiccions a comportaments (videojocs, jocs, menjar, esport, TIC, etc.).

A més, ens va explicar que, malgrat que les addiccions s'inicien de manera progressiva i que, per això, en alguns casos les persones que les pateixen no són conscients de patir-les, aquestes es poden curar.


Comparte: Atras | Siguiente


FESOCA
Federació de Persones Sordes de Catalunya
C/ Pere Vergés 1, 7a Planta (Hotel d'Entitats la Pau)
08020 - Barcelona
Telf: 93 2781842 - Fax: 93 3055104
Email: fesoca@fesoca.org

Siguenos en:


Copyright 2012. All Rights Reserved